Gedragsbegeleiding

Bij gedragsbegeleiding denken veel mensen vaak aan ernstig probleemgedrag. Dat hoeft niet altijd zo te zijn.. De reden dat je begeleiding wilt kan erg divers zijn. Denk aan het verbeteren van wandelen aan de lijn of trainen op het hier komen. Uiteraard kan er ook aangemeld worden voor complexer gedrag. Na aanmelding volgt er altijd eerst een intake gesprek, zodat we de verwachtingen van beide kanten kunnen bespreken. De lessen kunnen bij ons op het speelterrein in Ridderkerk gevolgd worden, in de omgeving daarvan of aan huis. Voor lessen aan huis hanteren wij een apart tarief.

WERKWIJZE

Wij hanteren geen vaste methode en kijken naar het grijze gebied van hondentraining. Dat wil zeggen dat wij brede kennis hebben van trainingstechnieken en niet een kant en klare oplossing op een probleem plakken. Wat wel goed is om duidelijk te benoemen is dat wij altijd een beloningsgerichte manier van werken hebben. Wat de beloningsvorm is, kan variëren. Veel honden zijn gevoelig voor voer en vaak wordt er dan ook met deze manier gestart. Vanuit daar werken wij graag verder naar een vorm waarbij het contact tussen baas en hond optimaler is. Denk daarbij aan verschillende spelvormen. Deze manier van werken neemt tijd in beslag (verschillend per persoon hoelang) maar geeft uiteindelijk naar onze mening het fijnste resultaat. Want wanneer je ten alle tijde contact kan maken met jouw hond, kan je hem door vele situaties heen helpen. 


Intake

Na jouw aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een intake gesprek, kosten € 35,00. Deze is in de meeste gevallen op ons speelterrein aan de Kievitsweg in Ridderkerk, of (vanaf maart) in mijn ontvangst ruimte aan huis. Het intake gesprek is bedoeld om nog meer info over jou en jouw hond/honden te achterhalen, maar ook zeker om mij te leren kennen. Ik geloof er sterk in dat leren het beste gaat wanneer je een klik voelt met iemand. Spreekt onze visie jou toch niet aan, dan denken wij uiteraard mee voor een doorverwijzing. 

 

Start je na de intake met trainen, dan is de intake gratis. Deze wordt verrekend op de eerste factuur, bij een betaling vanaf € 125,00. Dit is niet geldig voor lessen aan huis. 

 

Theorieles basis

Iedereen die bij ons training volgt krijgt een uitnodiging voor de basis theorieles. In deze les behandel ik gedragsherkenning, het hoe en wat van het ontstaan van de hond als gezelschapsdier van de mens en behandel ik veronderstellingen over honden en bespreek ik wat hiervan klopt. Wil je meer verdieping over een bepaald onderwerp, dan kan je kiezen voor een lezing gericht op dit onderwerp. Meer info hierover vindt je onder 'lezingen'. 

Locatie

De trainingen geef ik op mijn omheinde speelterrein aan de Kievitsweg 147 in Ridderkerk, de naastgelegen parkeerplaats of elders in de wijk Bolnes. Indien nodig kunnen we uitwijken naar een andere locatie. Ook is het mogelijk om les aan huis te volgen. Hier gelden aparte tarieven voor. Info hierover vindt je onder 'tarieven'. 

Verwachtingen

Wanneer je een trainingstraject met jouw hond aan gaat, mag je best wat verwachten van de persoon die jullie gaat begeleiden. Toch is het goed, om misverstanden te voorkomen, om goed na vraag te doen of de manier van werken aansluit bij wat jij zelf vindt. Start je bij In Hondsnaam met trainen, houdt dan in gedachten dat wij niet voor de weg kiezen die vooral makkelijk is voor het baasje, maar waarbij rekening gehouden wordt met zowel hond als eigenaar. 

 

Ik ben van mening dat je overwegend met slechts een paar lessen niet het beste uit jouw hond kan halen. Daar zijn natuurlijk uitzonderingen in, maar ik probeer cursisten wel zo goed mogelijk te stimuleren om een langer trainingstraject aan te gaan. Want zelfs als het vanaf het begin snel de goede kant op lijkt te gaan, kom je geheid op een punt dat het toch even minder lijkt. Dan is het prettig om met mij te kunnen sparren. Al is het maar om even te horen 'dat dit er soms bij hoort'. Want zeker met tegenslagen leren omgaan, versterkt de band met jouw hond en geeft jou beter inzicht in het hoe en waarom van zijn gedrag.

 

 

Korting voor herplaatsers

Mensen die een herplaatser, een asielhond of geadopteerde hond hebben krijgen korting. Dit omdat ik hoop zo meer mensen te stimuleren om t e gaan trainen met hun hond. Zo hoop ik te kunnen bijdragen aan honden die niet opnieuw terug in een opvang situatie komen. De korting is alleen geldig voor honden die tussen 0 en 6 maanden bij de nieuwe eigenaar zijn. Tarieven vindt je hieronder onder het aparte kopje 'herplaatsers'. 

Tarieven

Lessen op onze locatie 
45 minuten lessen

1 les € 47,50
3 lessen € 125,00
6 lessen € 235,00
10 lessen: € 355,00

25 minuten lessen
1 les €30,00
4 lessen € 110,00
6 lessen € 157,50
10 lessen € 255,00 

Combinatie pakket 1
3 lessen van 45 minuten
6 lessen van 25 minuten
€ 245,00

Combinatie pakket 2
3 lessen van 45 minuten
10 lessen van 25 minuten
€335,00

 

Al onze lessen vanaf € 150,00 kunnen in termijnen betaald worden. Let er wel op dat, wanneer je hier voor kiest, dit een betalingsverplichting heeft. Uiteraard kan je ook kiezen om steeds losse lessen te nemen, maar dit is in verhouding wel duurder. 

 

Les aan huis 
Ridderkerk-Bolnes
€ 55,00 per uur
Ridderkerk en Rotterdam IJsselmonde
€ 65,00 per uur 
Overige locaties 
€ 75,00 per uur + eventuele reiskosten


herplaatsers

Heb je een herplaatser of adoptiehond? Binneneen halfjaar na de adoptie ontvang je 10% korting op de begeleidingslessen. Ik moedig het zeer aan om met iedere herplaatser of adoptiehond te gaan trainen. Dit allereerst voor de opbouw van de band tussen beide, maar ook om eventuele obstakels direct het hoofd te bieden. Ik zie veel dat herplaatsers ongeveer 3 tot 4 maanden nodig hebben om te aarden. Op deze grens ontstaat vaak ander gedrag dan daarvoor. Dit kan door tijdige begeleiding vaak al goed opgevangen worden, of direct bijgestuurd worden. 

vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

In hondsnaam | privé begeleiding

In Hondsnaam is onderdeel van De Hondenkaravaan en andersom. In Hondsnaam houdt zich bezig met één op één begeleiding van hondeneigenaren, voorlichting en het opzetten van projecten te goede van hondenwelzijn. Groepstrainingen en hondensport zijn te volgen bij De Hondenkaravaan.